Even laden...

 

Financial Well-BeingWell-Being De link tussen gezondheid en financiële moeilijkheden

21 april 2019
Financiële problemen zijn zowel een veelvoorkomende oorzaak maar ook een gevolg van psychische problemen.

 

De meest acute vorm van financiële moeilijkheden is probleemschuld – gedefinieerd als een aanhoudende achterstand op kredietbetalingen of essentiële facturen. Bij de Financial Well-Being Academy overwegen we echter een bredere reeks financiële problemen en (mindset) uitdagingen.

 

Wat veroorzaakt die financiële moeilijkheden?

 

Voor mensen met psychische problemen, kan de ziekte zelf financiële problemen waarschijnlijker maken.

Onderzoek naar geld en geestelijke gezondheid heeft omschreven hoe problemen met geestelijke gezondheid het beheren van geld moeilijker kunnen maken – van het onthouden van rekeningen, het bijhouden van uitgaven of het vinden van de beste deal op energierekeningen of verzekeringen.

Door deze problemen is het aanzienlijk waarschijnlijker dat mensen met psychische problemen achterop raken bij betalingen of moeite hebben om steeds correct en tijdig hun kredietverbintenissen na te komen, en dus de betalingen uitvoeren wanneer nodig.

Dit kan, helaas, een vicieuze cirkel in werking stellen. Financiële moeilijkheden kunnen een bestaande mentale gezondheidstoestand verergeren, waardoor een persoon niet meer in staat is om te werken, en verdere financiële problemen veroorzaken, die op hun beurt herstel en terugkeer naar het werk minder waarschijnlijk maken.

Financiële onzekerheid heeft een enorm effect op ons geestelijk welzijn en kan zowel een oorzaak als een gevolg zijn van psychische problemen. In het volgende hoofdstuk onderzoeken we de huidige staat van de huishoudelijke financiën van het Verenigd Koninkrijk om de prevalentie van deze problemen te begrijpen.

 

Heb je vragen over welzijn of meer specifiek financieel welzijn, neem dan contact om met ons voor meer informatie.

 

Bronnen:

  • Publication The Money and Mental Health Policy Institute, Mei 2017
  • Mackenzie P and Holkar M. Money on Your Mind. Money and Mental Health Policy Institute. 2016
  • Skapinakis P et al. Socio-economic position and common mental disorders: Longitudinal study in the general population in the UK. British Journal of Psychiatry 2006; 189: 109-17.
  • Holkar M. Seeing through the fog: how mental health problems affect financial capability. Money and Mental Health Policy Institute. 2017.

 

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping