fbpx

Even laden...

 

Home Financial Well-Being Coaching

Wil jij ook mensen financiële gemoedsrust kunnen geven door hen te begeleiden op hun weg naar algehele financiële gezondheid, een leven zonder financiële stress waarbij ze gemoedsrust hebben bij beslissingen die ze nemen en levensgebeurtenissen die op hen afkomen?

FWBA Coach worden.

Wat wil jouw klant in het leven en hoe realiseer je samen met je coachee de gestelde doelen?
Vanuit een doordachte strategie combineer je life planning en budgetcontrole, financiële levensstijl planning om dromen te kunnen realiseren en concreet aan de slag te gaan om mensen hun levensgeluk en financieel leven in balans te brengen.

Bouw met je coachees aan hun financieel zelfvertrouwen en gemoedsrust door deel te nemen, inzichten te verwerven en aan de slag te gaan.
Inzicht geven in wat financieel welzijn
voor hen betekent.
Geld als positief instrument leren te bekijken
om hun welzijn te bevorderen.
Opbouw van vermogen, dit in balans met
je welzijn mogelijk maken.
Leren hoe ze financieel zelfvertrouwen en hun
gevoel van financieel welbehagen kunnen vergroten.
Mensen in gesprek laten gaan met hun partner en
andere gezinsleden over financieel gevoelige onderwerpen.

De opleiding is opgesplitst in verschillende onderdelen

waarbij je aan de slag kan gaan met haalbare oefeningen en toelichting bij deze topics. We gaan hierbij van start met stukje theorie rond verschillende begrippen en er wordt een duidelijk kader geboden waarbinnen het deelgebied, financieel welzijn, duidelijk haar plaats krijgt.
HOOFDSTUK 1Wie ben je?
Laat de coachees inzicht verwerven in wie ze zijn, wat ze willen en wat hun motivator is om hun leven te sturen volgens hun eigen waarden en missie. Je brengt samen met de coachees hun (individuele en gezamenlijke je dromen tot leven en zorgt ervoor dat ze duidelijke “slimme” doelen stellen op basis van hun motivatie, kennis en kunnen. Je geeft handvaten mee, laat hen inzicht verwerven in wat noodzakelijk is in het leven en laat hen een duidelijk onderscheid maken tussen wat wenselijk en noodzakelijk is. Levensgebeurtenissen zorgen voor verandering in hun (gezins)leven. Door de coachee te laten inventariseren, zal deze mogelijk blokkades ontdekken uit het verleden en maakt deze op basis van diens slimme doelen een extrapolatie van de toekomst. Door mensen zich te laten voorbereiden op veranderende levensomstandigheden, wapen jij als coach hen tegen (onverwachte en voorziene) schokken in hun vermogen en hun financieel zelfvertrouwen.
HOOFDSTUK 3Je gezinssituatie en huishoudbudget
Je neemt de gezinssituatie en mogelijk het familiaal netwerk van de coachee onder de loep en brengt alle inkomstenstromen in kaart. Ook de lasten en de uitgaven worden op dit moment geïnventariseerd en worden er de eerste quick wins genomen. In H7 gaat de loep op het budget op basis van een (maandelijkse) inventarisatieoefening. Je leert hoe je een budget kan maken en hoe je een spaarinspanning kan verwerken in het budget.
HOOFDSTUK 5Je organisatie en administratie
Je leert enkele systemen kennen die je kan meenemen in je coachinggesprekken. Je zorgt ervoor dat je coachee efficiënter door het leven gaat en een systeem in plaats stelt dat werkt (voor gans het gezin) voor de administratie en de organisatie van alle papieren. Je zorgt er voor dat dierbaren het papierwerk kunnen overnemen en dat ze toegang hebben tot alles wat noodzakelijk is.
HOOFDSTUK 7Een selfie nemen van je situatie en je vermogen
In dit deel van de cursus leer je hoe je een coachee kan aanleren om diens welzijn en financieel hebben en houden in kaart kan brengen. Registreren en inventariseren om vervolgens inzichtverhogend te werken waardoor beslissingen genomen kunnen worden die bijdragen aan het welzijn, vermogen en financiële gemoedsrust van de betrokkene(n).
HOOFDSTUK 9De verandering
De juiste mindset is van belang om resultaat te kunnen behalen en verandering ook te laten plaatsvinden. Je leert hoe je een coachee gestelde doelen kan laten samenvatten in een “financieel levensplan” om hier verder mee aan de slag te gaan. Opvolging en successen vieren brengen we ook onder de aandacht zodat de coachee door jou als cursist ook op lange termijn opgevolgd kan worden.
HOOFDSTUK 2Je arbeidssituatie
Je maakt een evaluatie van de werksituatie van de coachee en gaat na of diens waarden in lijn liggen met de waarden binnen de omgeving/bedrijf of job waar de coachee actief is. Is de coachee tevreden in de huidige situatie en kan of wil deze persoon de huidige job of functie blijven uitoefenen tot aan pensioenleeftijd? Is het loon uit arbeid voldoende om te voldoen aan de kost van het leven? Al deze onderwerpen komen aan bod en zullen je als coach de mogelijkheid geven om de betrokken persoon(en) inzicht te geven in diens situatie.
HOOFDSTUK 4Je financiële kennis of het gebrek eraan
Je leert dat financiële kennis verwerven belangrijk is, enkele inzichten worden verworven door een assessment te maken van je eigen kennis. Kennis verwerven om ze te kunnen doorgeven in het kader van financiële educatie is een van de basisprincipes van Financial Well-Being coaching en training.
HOOFDSTUK 6Je adviseurs en leveranciers
Je laat de coachee stilstaan bij wie de “adviseurs” zijn en je neemt de (grote) “leveranciers” en de producten en diensten die ze afnemen samen onder de loep. In het kader van budgetcoaching is dit ook het ideaal moment om hier extra aandacht aan te besteden.
HOOFDSTUK 8Wat als?
Leer hoe je verschillende scenario’s kan benaderen om de coachee verder te kunnen informeren begeleiden en indien nodig door te verwijzen naar expert adviseurs of naar “leveranciers” waar ze terecht kunnen om hun doelen te realiseren.
STAP 3Ontdek
Leer opties kennen. Verrijk jezelf met kennis die je financieel zelfzekerder zal maken. Dit zal resulteren in meer financieel welzijn, maar ook betere relaties en een verhoging van je totaalwelzijn in haar geheel.
STAP 4Doen!
Neem actie en zet je doelen om in een plan en ga ervoor. Doen!

Kies voor The concept of Action om sneller en eenvoudig je eigen plan om te zetten in realiteit.

Waarom is de opleiding actueel?

Steeds meer mensen krijgen een gezonden interesse in hun geldzaken en vermogen, ze wensen zich te informeren rond financiële begrippen en zijn zich steeds meer bewust dat een leven waarbij hun financiën in balans zijn, bijdraagt aan hun totaalwelzijn en het geluk dat ze ervaren.

Het is duidelijk dat er gewerkt moet worden aan het financieel welzijn van vele gezinnen en de grote groep van alleenstaande(n) ouders die het vaak moeilijker hebben om te kunnen genieten van het leven. Een goede stabiele job is in sommige gevallen niet voldoende om te kunnen voldoen aan de (gestegen) kosten van het leven.

De “werkende armen”, mensen die werken maar onvoldoende overhouden op het einde van de maand worden steeds talrijker. Een goede begeleiding (via de werkgever in het kader van “Employee Financial Well-Being”) kan een oplossing bieden voor het immer groter wordende maatschappelijk probleem.

Ben je reeds budgetcoach?

Ga dan aan de slag met een meer positieve insteek rond “budgetcoaching” en ga voor een opleiding tot Financial Well-Being Coach. Ook voor tal van uiteenlopende profielen is deze opleiding een meerwaarde.

Waarom kies je
voor meer financieel zelfvertrouwen

Een gelukkiger en voller leven volgt uit de wetenschap dat je financieel zorgeloos door het leven kan gaan. Wil dit zeggen dat je dan rijk bent of jezelf rentenier kan noemen? Neen, dat is het zeker niet. Leven en werken in balans, je uitgaven en inkomsten in balans om samen te genieten van het leven. Je kan bouwen aan je toekomst en kan inkomstenverlies opvangen door de investeringen die je hebt gedaan tijdens je actieve loopbaan. Een voller leven volgt uit een goed financieel beheerd huishouden, financiële kennis, goede ondersteuning en financieel zelfvertrouwen.

Vertrouwen telt voor zo veel in het leven. Het helpt je de droombaan te krijgen die je wilt. Je gaat de uitdagingen aan die anderen te moeilijk vinden en navigeert over de obstakels die het leven je kan bezorgen en waar je zelf voor kiest.
Krijg meer grip en zelfvertrouwen
Als je weet wie je bent en leeft binnen je mogelijkheden, dan zal je automatisch meer grip krijgen op je leven.
Werk aan je gezondheid
Leer jezelf kennen. Leer hoe je je carrière kunt verbeteren en een levensstijl kan creëren die meer stimuleert en tegelijkertijd stress vermijdt.
Welzijn & vermogen
Welzijn en vermogen gaan hand in hand. Als je gelukkig bent in de deelgebieden van je leven, zal je jezelf een vermogend persoon kunnen noemen.
Geld is belangrijk maar de determinerende factor in vermogen is geluk en vrijheid. Daar werken we samen aan.
Meer..
Verhoog je kansen in het leven en krijg waar je volgens jou recht op hebt.

OP JE EIGEN TEMPO,
een online traject met handig werkboek

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-quote-01.jpg

“Organisaties stellen dat hun financiële welzijnsondersteuning de productiviteit ondersteunt (30%), helpt bij het aantrekken en behouden van talent (24%) en voldoet aan strategische bedrijfsdoelstellingen (22%).”

CB Asset Managment

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-quote-02.jpg

“Financiële stress heeft invloed op de slaap van werknemers (38%), het sociale leven (29%), relaties (29%) en de algehele gezondheid (23%).”

Hastee Pay

DE WEG NAAR FINANCIAL WELLNESS,
enkele getallen

Kiezen voor meer grip op je leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Onze goede voornemens die we maken aan het begin van het jaar, zijn meestal enkele maanden later reeds opgeborgen voor het volgende jaar. Door onze doordachte opleiding die we de naam hebben gegeven, "De weg naar Financial Wellness", verkrijg je automatisch inzicht in je persoon, je situatie en je vermogen. Leer zelf te werken aan je kennis, je plan voor de toekomst. Maar er is ook plaats om creatief te dromen en te sparren over doelen. Doelen die, mits slim uitgezet, financiële doelen worden. Je levensweg en wat je nog wil en zal ervaren in je leven, breng je in kaart. Je gaat samen met ons aan de slag om je doelen te realiseren.
0123456789001234567890
jaren aan ervaring en inzicht
Na 10 jaar financiële begeleiding en bemiddeling in financiële producten schreef de oprichter van de FWBA beweging een werkboek. Een handleiding om tot het gewenste resultaat te komen, zijnde de realisatie van de doelen van de klant, een goed geïnformeerde klant die weet wat hij doet en waarom hij iets doet en leeft volgens zijn eigen kader. Financieel welzijn, financiële gezondheid, genieten van het leven en toch kunnen sparen en investeren. Dat is wat we willen voor iedereen en bundelen in onze coaching en trajecten.
012345678900123456789001234567890
pagina's tellende werkboek
Een werkboek, een handleiding die je op weg zal helpen om alles gestructureerd aan te pakken, werd volledig uitgeschreven en stellen we ter beschikking om "op papier" te kunnen werken. Wij geloven dat dit nog steeds een zeer grote meerwaarde heeft om diverse educatieve redenen.
0123456789001234567890
in de top 20 van beste idee
Toen ons project nog op de tekentafel lag, werd het ingestuurd naar een internationale wedstrijd rond sociaal ondernemen en werd ons project geapprecieerd door een jury die bestond uit leden van Oxford University. We gingen niet verder naar de laatste ronde "despite the high quality off the project" omdat de sociale factor van andere start-ups hoger lag. Niettegenstaande hebben we hier zeker kracht in gevonden om door te zetten tot waar we vandaar staan.
01234567890
we zijn de enigste in België
De financiële welzijnsbeweging en ook de nadruk op employee financial well-being werd voor het eerst duidelijk en concreet omgezet in werkbare oplossingen door de FWBA.

Wat ander over ons
zeggen

We helpen onze klanten meer liefde, geluk en succes te creëren door middel van inzet op financieel welzijn. Maar ook huwelijkscounseling en relatiecoaching, levenscoaching en individuele therapie kunnen voorgesteld worden vanuit het breder welzijnskader.
https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Thanks so much for helping us find our strong bond again. We can’t tell you how much it’s helped us.

MARIA & WILLIAM

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Celeste was a joy to work with. I really enjoy her willingness to explain things and help me think of things in another way.

ERICA

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Celeste has truly been a joy to work with. I can’t thank her enough for all of the ways she’s helped me change my life.

KATRIN & SASHA

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Thanks so much for helping us find our strong bond again. We can’t tell you how much it’s helped us.

MARIA & WILLIAM

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Celeste was a joy to work with. I really enjoy her willingness to explain things and help me think of things in another way.

ERICA

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/quote-health.png

Celeste has truly been a joy to work with. I can’t thank her enough for all of the ways she’s helped me change my life.

KATRIN & SASHA

Maak een afspraak

We weten allemaal hoe het leven uitdagend en moeilijk kan zijn. En dat er niet altijd een antwoord is op alle problemen waarmee je te maken kunt krijgen. We zijn hier om je te helpen.
Adres
Brouwerijstraat 7
2500 Lier
Bel ons
03 / 237 87 19
E-mail
info@fwba.be