fbpx

Even laden...

 

EmpowermentFinancial Well-Being Financieel zelfvertrouwen na scheiding

18 februari 2019
Financieel zelfvertrouwen opbouwen na een scheiding

 

Een aantal klanten die naar ons toekomen, zijn voor het eerst volledig verantwoordelijk voor hun persoonlijke en/of gezinsfinanciën. Ze begrijpen hun volledig beeld van de financiële rijkdom nog niet of hebben nu voldoende geld om hun levensstijl nu, en wanneer ze met pensioen zijn, te financieren.

We ontmoetten Veerle voor het eerst via een verwijzing van de advocaat die haar scheiding behandelde. Ze was halverwege de jaren vijftig, voedde twee kinderen in de tienerleeftijd op en werkte twee dagen per week voor een lokaal bedrijf. Als onderdeel van haar EOT ontving ze ongeveer 1 miljoen aan investeringen, de volledige eigendom van de gezinswoning, een bescheiden alimentatie en betalingen voor kinderbijslag.

Hoewel ze zich geen zorgen hoefde te maken over het betalen van de kosten voor de universiteit, zocht ze onze hulp om te begrijpen hoe ze haar huidige levensstijl kon handhaven zonder al te veel aan haar investeringen te zitten voordat ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikte op 65 jaar. Behalve het betalen van de maandelijkse familierekeningen, had ze een beperkte ervaring met bankieren, en al helemaal niet met beleggen.

Ons werk met Veerle bestond uit een aantal stappen:

 

1.   We ontmoetten haar om meer over haar te begrijpen, inclusief haar doelen, dromen en zorgen;

2.   We werkten met haar samen om een ​​uitgebreid beeld te krijgen van haar huidige situatie en haar persoon: Wie is Veerle? Dit gebeurde via “De weg naar Financial Wellness”;

3.   We ontwikkelden een jaarlijks budget met a) een nieuwe verdeling van hoe ze haar salaris kon besteden en b) een toename van het aantal uren dat ze wekelijks werkte met één volledige dag;

4.   We hielpen haar met haar verzekerings- en vastgoedbehoeften door haar in contact te brengen met vertrouwde partners die al met andere van onze klanten hadden gewerkt;

5.   We hebben een investeringsprogramma ontworpen, samen met een erkend FSMA-partner, dat is afgestemd op haar doelen en risicotolerantie;

6.    We ontmoetten haar maandelijks gedurende de eerste zes maanden, daarna driemaandelijks, om alle vragen te beantwoorden die zij over haar situatie zou hebben, (her)bekijken hoe zij haar budget beheerde, en haar doelstellingen af te toetsen aan waar ze wou staan.

 

Voordelen van het werken met ons:

 

In de loop van het traject werd Veerle aangemoedigd om de leiding te nemen over haar toekomst. Financieel zelfzeker in het leven kunnen staan zonder zich zorgen te moeten maken. Ze ontdekte, door zelf inzicht te verwerven in haar situatie en haar eigen plan te kunnen opmaken, met ondersteuning, dat ze comfortabel kon leven met het budget dat ze had vastgesteld zonder gebruik te maken van haar investeringen om te voorzien in haar dagelijkse uitgaven. Haar budgetplan is up-to-date om de veranderingen in haar leven weer te geven. Ze is ook een fervent lezer van verschillende financiële en zakelijke publicaties die we haar hebben aanbevolen. Ze begrijpt hoe zij samen met adviseurs haar geld kan beleggen en heeft het gevoel dat ze nu een routekaart naar financiële zekerheid heeft en er niet alleen meer voor staat.

Het verhaal van Veerle is vergelijkbaar met de ervaringen van andere klanten die met ons werken. Zo hebben onze vele coaches ook te maken gehad met een echtscheiding. Dus naast coach zijn ze ook ervaringsdeskundige en kunnen ze zich ook gemakkelijker verplaatsen en inleven in je situatie en waar je doorheen gaat of bent gegaan.

 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.