fbpx

Even laden...

 

CoachingFinancieel welzijnLifeWerkgelukDe weg naar Financial Wellness

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2019/03/VOLLER-LEVEN-1-1280x625.jpg

Wat is Financial Wellness?

Iedereen heeft een andere invulling voor dit begrip. We bekijken het als een gevoel of situatie waarbij iemand een gemoedstoestand ervaart rond zijn financiële situatie. Een situatie waarbij de persoon zich comfortabel kan voelen met de middelen die hij of zij heeft en de persoonlijke doelen, met focus op de toekomst, comfortabel kan behalen.

Financieel welzijn is een ingewikkeld evenwicht van mentale, spirituele en fysieke aspecten rond geld en vermogen. Financieel welzijn is inzicht hebben in je financiële situatie, maar ook in je handelingen en opvattingen. Het zal ervoor zorgen dat je voorbereid bent op financiële veranderingen. Behoud dat evenwicht om comfortabel te zijn, te leven en te beleven.

If you plan on being anything less than you are capable of being, you will probably be unhappy all the days of your life.

– Abraham Maslow –

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2017/12/img-portfolio-17.jpg

Financieel welzijn is gezinsgebonden

Je gezinssituatie zal je mate van financieel welzijn mee bepalen. Om financieel gezond te worden of te zijn, moet iedereen een inspanning leveren. Je kan dus enkel financieel gezond zijn, als je gezin dit ook is.

Jouw financiële kennis of het gebrek hieraan..

Ook hier gaan we binnen ons traject dieper op in. Veel mensen, vaak zelf ook hoogopgeleiden, hebben geen idee hoe dit allemaal werkt, laat staan hoe ze hun vermogen zo goed mogelijk kunnen beheren. Dit is dan te wijten aan het gebrek van financiële kennis. 

Waarom is financiële kennis voor jou belangrijk? Staan jij en je partner op het punt om een lening af te sluiten bij jouw bank? Ben je wel goed verzekerd? Weet je 100% wat je aan het ondertekenen bent? Samen met jouw coach, die je zelf gekozen hebt, gaan jullie alles gedetailleerd in kaart brengen. Zo komt er terug een volledig overzicht van alles wat je reeds hebt én alles wat nog gerealiseerd kan worden.

Een systeem dat eenvoudig en werkbaar is.

Als je vandaag en in de toekomst meer zekerheid wil hebben en vrijer wil kunnen leven, dan is het noodzakelijk dat je (financiële) administratie en leven in het bijzonder perfect georganiseerd is. Jij en je coach stellen een systeem en plan op dat eenvoudig en werkbaar is voor jou persoonlijk. Een goed systeem verkort immers de weg naar jou doel(en). 

Weet je wat je allemaal betaalt? Veel mensen hebben hier geen idee van hoeveel ze betalen per maand en voor wat. Laat staan dat ze weten welke documenten ze thuis allemaal hebben liggen en hoelang ze deze moeten bijhouden. Ook hier schieten wij weer samen met jou in actie! Zodat je alles perfect terug zou vinden, moest dit nodig zijn.

Spreekt je dit aan?

Een vermogend leven in balans waarbij je financieel zelfzeker in je schoenen staat?

De weg naar Financial Wellness bewandel je stap voor stap. Iedere kleine inspanning die je doet, zal positief zijn voor je financiële gezondheid. De weg zal je samen bewandelen met je gezin en, indien gewenst, samen met een coach die je sneller op weg brengt maar ook zal bijsturen en aanmoedigen waar nodig.

Laat het ons dan weten. Neem contact op met ons of ga gerust eens kijken op deze pagina voor meer informatie: “Volg de weg naar financial wellness“.

Coaching:
Lessons: