fbpx

Even laden...

 

CoachingLessenLoopbaanbegeleiding Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen

Veel ondernemers zijn niet op de hoogte dat ze ook recht hebben op loopbaancheques. De voorwaarden zijn eenvoudig om te kunnen genieten van waardevolle begeleiding voor quasi geen geld.

Wist je dat zelfstandigen ook recht hebben op loopbaanbegeleiding?

Veel zelfstandigen ervaren dezelfde problemen en uitdagingen als een werknemer die in loondienst is. vaak komt dit bovenop de bijkomende lasten en zorgen die ze (vaak alleen) moeten dragen. 

Om meer sturing te krijgen in je leven, je job en de balans, kan je gebruik maken van de regeling. Dit is een eenvoudige, maar vaak al zeer doeltreffende manier om ook aan je zaak te werken. Jezelf kennen als ondernemer, weten waarvoor je staat, zal je mee kunnen nemen in je professionele activiteiten.

Belangrijke vragen die steeds naar boven komen zijn: Wie ben ik, waarvoor sta ik, wat vind ik belangrijk, wat drijft mij, waarin ben ik goed en wat ligt me minder,…? 

Personal Branding is een methodiek die door verschillende loopbaancentra wordt gebruikt tijdens de loopbaanbegeleidingssessies. Zet jezelf neer in de markt als een sterk merk, weet waarvoor je gebeld wil worden en weet wie voor jou de ideale klant is. 

Door een begeleidingstraject te volgen bij iemand die extern is aan je directe omgeving, iemand die niet verbonden is met je bedrijf, noch enig commercieel belang heeft bij het gegeven advies, zal je sneller stappen zetten.  

    

Wie komt er in aanmerking voor loopbaancheques? 

De meeste zelfstandigen, ondernemers of zelfstandige bedrijfsleiders denken dat dit aanbod enkel geldig is voor werknemers en ambtenaren, maar dat is niet zo. Ook zelfstandigen kunnen recht hebben op deze gesubsidieerde vorm van begeleiding/coaching. Wat zeker nodig is want vaak staan ze er alleen voor.  

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaanbegeleiding als zelfstandige / ondernemer / beoefenaar van een vrij beroep, kan je via deze link raadplegen op de website van de VDAB. 

Een door de VDAB-erkend loopbaanbegeleider kan je loopbaancheques aanvaarden waardoor je zelf maar tien euro per uur betaalt.

 

“Je persoonlijke ontwikkeling staat voorop tijdens dit begeleidingsproces.”

 

Bij wie kan je hiervoor terecht? 

Zo werken we met verschillende loopbaancentra samen in Vlaanderen, erkend door de VDAB, waardoor je dus gebruik kan maken van de voordelige regeling m.b.t. de loopbaancheques om in te zetten voor het volgen van dit individueel en persoonlijk traject.

Dit type coaching valt niet te verwarren met “ondernemersbegeleiding”, waar we veel dieper ingaan op je “bedrijf”, dit zowel globaliserend, algemeen, juridisch, fiscaal, financieel, marketing, HR,… 

 

Interesse om te werken aan jezelf?

Wil je aan de slag met loopbaanbegeleiding, maar dan “voor zelfstandigen”? Neem dan contact op met Het Financieel Huis of de Financial Well-Being Academy of een van onze aangesloten loopbaancentra of rechtstreeks met een van hun coaches. We kennen zeker een erkend loopbaanbegeleider die bij jou past.

 

 

Type:
Individueel
Taal:
Nederlands
Locatie:
Vlaanderen
Kost:
€10 / uur*
Subsidie:
* LBC
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping