fbpx

Even laden...

 

EmpowermentFinancial Well-BeingWell-Being Waarom is het aangewezen om de weg naar financieel welzijn te volgen?

3 april 2018

Weet je niet waar je staat vandaag en vraag je je af hoe het komt dat het lijkt of anderen het beter hebben dan jij? 

Weinig interesse in centen, geld of de beurs? Dit is niet erg als je je bewust bent van de impact van je beslissingen op je financiële situatie. Je moet je omringen met goede adviseurs die jou ondersteunen bij het nemen van belangrijke en minder belangrijke (financiële) beslissingen. Heb je soms het gevoel dat je onvoldoende op de hoogte bent van geldzaken omdat het je gewoon niet kan interesseren? Zap je liever weg tijdens de financiële nieuwsberichten? Sta je er dikwijls alleen voor en heb je last van financiële stress? Samen pakken we dit aan!

Het meest aangewezen is om zelf basiskennis en een juiste mindset te verwerven en bovenal dat je zelf de juiste vragen leert stellen alvorens beslissingen te nemen die een invloed hebben op jouw vermogen.

 

Dit traject is geen financieel advies, noch beleggingsadvies.

Het gaat over het creëren van een gezonde mindset rond consumeren, sparen, investeren en denken aan later. De bedoeling is om je warm te maken en interesse te wekken in jouw eigen financiële situatie. We geven je de tools om zelf het roer in eigen handen te nemen en jouw schip de juiste richting te laten varen op basis van jouw wensen of verlangens.

We willen je wijzen op de woeste zee, de financiële schokken, die je zal ervaren tijdens jouw tocht met je dierbaren en je de nodige voorzorgsmaatregelen laten nemen. Mensen denken pas na over bepaalde financiële beslissingen als deze zich voordoen. Op dat moment gaan ze zo snel als mogelijk informatie vergaren of nemen ze gewoon een directe impulsbeslissing zonder voorgaande of voldoende informatie om een doordachte beslissing te nemen. Daarom is het relevant om binnen jouw levensloop de zaken te identificeren die een serieuze impact hebben op jouw financiële situatie en deze om te zetten in financiële doelen.

 

Samen gaan we financiële zekerheid inbouwen die zal leiden tot financiële gemoedsrust en zelfzekerheid.

We gaan dit doen op basis van je levensdoelen, je missie en waarden, je doelen en het kader waarbinnen je je beslissingen neemt.

    1. Analyseren hoe jouw financiële gedragingen en handelingen je financiële zekerheid beïnvloeden.
    2. Het invoeren van methodes en strategieën om je eigen definitie te maken van wat Financial Well-Being voor jou mag betekenen.
    3. Het uitvoeren van een financial wealth check en je totale (financiële) gezondheid in kaart brengen. Alleen al door dit te doen zal je zekerheid verhogen. Je financiële stress zal in kaart gebracht worden en de nodige bezoeken aan specialisten kunnen op jouw vraag voorgesteld worden.
    4. Tot slot: de uitwerking van je plan door de invulling met bijkomend gespecialiseerd advies en productbemiddeling is mogelijk.

 

Neem contact op met ons voor meer informatie.