fbpx

Even laden...

 

Financial Well-Being Wat is Financial Well-Being?

16 maart 2019

De definitie van financieel welzijn die wij voorstellen,

vloeit voort uit de interviews die een onderzoeksteam bij een breed uiteenlopend aantal consumenten in de Verenigde Staten heeft gehouden, versterkt door gesprekken met professionals en experten.

De specifieke individuele doelen en visies op een bevredigend leven verschilden sterk tussen kandidaten. Er waren echter twee gemeenschappelijke thema’s die consequent zijn ontstaan: veiligheid en keuzevrijheid, in het heden en in de toekomst.

 

Lees zeker even tot onderaan, want daar kan je een test vinden met 10 eenvoudige vragen die een antwoord zal geven op jouw gevoel van financieel behagen. Kom te weten hoe zelfzeker je bent ten opzichte van je financiële situatie op basis van je gevoel, niet op basis van je nominaal vermogen. Met andere woorden: het gaat niet over hoe rijk je bent maar hoe rijk je je voelt.

 

Is rijkdom hetzelfde als financiële zekerheid?

 

Je kan jezelf vergelijken met anderen door nettowaarde of de accumulatie van geld of bezittingen te meten, maar financiële zekerheid – het gevoel genoeg te hebben om je financiële behoeften te dekken – is uniek voor elke persoon.

 

In 2015 publiceerde het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) een rapport met de focus op financieel welzijn, gedefinieerd als een staat van zijn waarbij volgende zaken kenmerkend zijn:

   • Je hebt controle over je dagelijkse financiën van maand tot maand;
   • De mogelijkheid hebben om een ​​financiële schok te absorberen;
   • Je ligt op schema om je financiële doelen te bereiken;
   • Je beschikt over de financiële vrijheid om keuzes te maken waarmee je van het leven kunt genieten.

 

Kort samengevat:

 

Financieel welzijn wordt gedefinieerd als een staat van zijn waarbij een persoon volledig kan voldoen aan de huidige en lopende financiële verplichtingen, zich veilig kan voelen in zijn financiële toekomst en in staat is keuzes te maken die genieten van het leven mogelijk maken.

Financial Well-Being, hoe zou jij een definitie geven aan dit uit het Engels ontleende woord?

 

Wat tijdens ons onderzoek naar voren kwam, is dat financieel welzijn te maken heeft met ernstige financiële stress en het tevreden zijn over je financiële situatie. Dit staat dan ook weer los van het inkomensniveau. Sommige mensen lijken bijvoorbeeld een hoog niveau van financieel welzijn te ervaren en voelen dat ze dat wel hebben, ook al zijn ze verre van welvarend. Aan de andere kant lijken sommige mensen met veel hogere inkomens helemaal geen hoog niveau van financieel welzijn te ervaren.

Bovendien lijkt het erop dat mensen door middel van leren en inspanning, en een redelijke kans en ondersteuning krijgen, zich kunnen voortbewegen naar een betere staat van financieel welzijn. Financieel welzijn, het doel van financiële educatie.

Breng focus, zet doelen uit en realiseer ze.

 

Door je te concentreren op financieel welzijn, kun je je eigen weg bewandelen naar financiële zekerheid. Natuurlijk kun je tijdens het proces welvaart bereiken, maar geef voldoende aandacht aan je financiële behoeften en de unieke acties die je neemt.

Wat betekent financiële zekerheid voor jou? Bevat het aspecten van de CFPB-definitie? Neem even de tijd en noteer een werkdefinitie voor jezelf. Hoe zou je je voelen als je financieel OK zou zijn, ook naar de toekomst toe? Hoe weet je wanneer je aan jouw definitie van financiële zekerheid voldoet?

 

Neem contact op met ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Wij geven jou de middelen in handen om te bouwen aan je financieel welzijn.

Wil je weten hoeveel je scoort op de schaal van Financial Well-Being? Klik hier om naar de pagina te gaan waar je de test kan downloaden in pdf-formaat. Je kan hem ook online invullen zonder je persoonlijke gegevens achter te laten.