fbpx

Even laden...

 

Well-Being Kan Feng Shui rust brengen in jouw huis en werkomgeving?

18 februari 2020

De voordelen van Feng Shui zijn enorm! Het kan je helpen je leven op een eenvoudige en doeltreffende manier te verbeteren. Letterlijk betekent Feng Shui ‘wind en water’ en behandelt de relatie tussen de mens en zijn leef- en werkomgeving in harmonie met de natuur. Het doel van Feng Shui is om de energie in je huis en werkplek te optimaliseren zodat je meer in balans bent met de omgeving waarin je veel vertoeft. Als je uiterlijke omgeving rust uitstraalt, zal je je innerlijk ook rustiger voelen. Zo binnen, zo buiten!

Feng Shui is een ruim 3000 jaar oude Chinese filosofie en is gebaseerd op een aantal belangrijke principes. De drie belangrijkste basisprincipes leren ons dat alles leeft, alles is met alles verbonden en alles verandert voortdurend. Alles leeft, alles is energie en energie stroomt overal doorheen. Alles is ook met alles verbonden. Wij en onze materiële en fysieke omgeving zijn op energetisch niveau met elkaar verbonden. De dingen om ons heen hebben dus een invloed op hoe wij ons voelen. Alles verandert ook voortdurend. Energie moet stromen, anders krijg je stagnatie. Zit je mee in deze stroom, dan gaat alles vanzelf. Je zwemt toch ook niet tegen de stroom van een rivier?

Jouw omgeving werkt als een spiegel voor jezelf. Loop het huis van een onbekende binnen, en je krijgt al een duidelijk beeld van zijn leven, enkel door om je heen te kijken. Jouw omgeving zegt heel veel over jou als mens, zowel positief als negatief. Als je je slecht voelt, resulteert dit in rommel en chaos in je huis en werkplek. Als alles netjes en opgeruimd is, voel je je ook evenwichtig en stabiel. Jouw omgeving weerspiegelt jouw innerlijke houding, en net als een echte spiegel toont je omgeving wat er eventueel veranderd moet worden in je persoonlijk leven.

Maar niet alleen weerspiegelt de omgeving jouw leven, ze creëert ook ervaringen die je al dan niet aangenaam vindt. Wanneer je uit balans bent, en je voelt je gespannen en nerveus, zal je tot een natuurlijke omgeving worden aangetrokken. Je krijgt instinctief de behoefte om je terug te trekken, een lange wandeling te maken in de natuur, omgeven door rust en sereniteit. Op die manier word je blootgesteld aan het evenwicht van je omgeving om zelf terug in evenwicht te komen.

De belangrijkste stelregel van Feng Shui is het vermijden van rommel. Ruim je huis en werkplek op om de stroom van alles wat je doet te harmoniseren. Opgeruimd staat netjes en geeft je ook een opgeruimd gevoel. Het geeft overzicht en creëert ruimte, ook in jezelf. Van oudsher omvat de basisaanpak tevens volgende elementen: licht, spiegels, kristallen, geluid, leven (bloemen en planten), beweging, elektriciteit, kleur en water. Met deze elementen kan je makkelijk het evenwicht herstellen in je huis én je werkplek. Wanneer dat evenwicht is hersteld, blijft de omgeving die harmonieuze toestand weerspiegelen, waardoor er een cirkel van rust ontstaat.

De Feng Shui principes dienen niet alleen om rust te creëren. Je kan door middel van deze principes zowat alles verbeteren. Je kan meer rijkdom en materiële voorspoed bereiken, je kan een omgeving creëren die leidt tot een duidelijkere communicatie en betere persoonlijke en zakelijke contacten, je kan je lichamelijk, geestelijke en emotionele gezondheid verbeteren, je kan je kans op succes in je werk of studie vergroten, je creativiteit wordt aangewakkerd,…

Kleine veranderingen in je omgeving kunnen dus je leven ingrijpend beïnvloeden, zowel positief als negatief. Verander je omgeving, en je leven verandert mee. Of anders gezegd: als je je leven wil veranderen, verander dan je omgeving. En wees nu eerlijk: wie wil er geen rust, financiële voorspoed, een goede gezondheid, leuke sociale contacten en meer productiviteit hebben?

Neem contact op met Nathalie De Houwer als je samen met ons wil werken aan jouw welzijn zowel thuis als op het werk. Stuur een mailtje naar nathalie@fwba.be of bel haar op 0468/22.53.62.