fbpx

Even laden...

 

AdviesCoachingFinancial Well-BeingFinancieel welzijnLessenWerkgeluk Financial Well-Being Coaching

Het beschikken over financiële zekerheid en vrijheid om te kiezen. Nu, maar ook in de toekomst. Samen met je coach werk je aan je mindset en je financiële zelfzekerheid.

Veel mensen ervaren financiële stress en al te vaak ook financiële problemen.

We zien dit maatschappelijk probleem opduiken in alle lagen van de bevolking en al te vaak ook bij alleenstaanden en gezinnen met een goed inkomen. Dit leidt tot financiële stress en uiteindelijk ook een slechtere familiale gezondheidstoestand.

Kunnen genieten van het leven zonder financiële kopzorgen of gezondheidsgerelateerde problemen, dat willen we toch allemaal?

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-class-marriage-01-1280x1280.jpg
https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-class-marriage-02-1280x1280.jpg

Financiële adviseurs, vaak kredietadviseurs, zijn vaak een klankbord voor hun klanten, maar dan is het vaak te laat om een oplossing te bieden. De vraag die men zich hierbij kan stellen, is of de adviseurs – waar men om advies, een oplossing gaat vragen – niet hebben bijgedragen aan het probleem of ligt het probleem in het uitgavenpatroon? Of in een levensstijl of gezinssituatie die ervoor zorgt dat je niet gezond meer financieel door het leven kan gaan?

Onze Financial Well-Being Coaches, Budgetcoaches, Life Coaches en Empowermentcoaches beamen deze bevindingen en werken samen met jou aan de weg, met dit doel voor ogen: financieel gelukkig en gezond worden, financieel zelfzeker door het leven kunnen gaan.

Een coach wiens focus gaat naar je financieel welzijn. Hij of zij werkt met jou en je gezin, indien gewenst, aan een optimaal huishouden waarbij financiële beslommeringen en stress tot het verleden gaan behoren.

De oorzaak van slechte financiële beslissingen is iets waar op gewerkt moet worden, maar staat niet in de functieomschrijving van een “financieel adviseur”. Dat is het werk voor Financial Well-Being coaches, loopbaanbegeleiders en (bedrijfs)psychologen, budgetbegeleiders, start- en ondernemersbegeleiders en life coaches.

Jammer genoeg is er nog onvoldoende financieel bewustzijn, preventie en educatie, en een duidelijke manier of methodiek om je leven ten goede bij te sturen, maar daar komt verandering in met ons opleidingstraject rond financiële gezondheid en financieel zelfvertrouwen.

https://usercontent.one/wp/www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-event-marriage-02-1280x1280.jpg

Voor jezelf is Financial Well-Being een holistisch gegeven dat gedefinieerd wordt door gezondheid (health) en niet door rijkdom of vermogen (wealth). Het is belangrijk om dit aan te stippen en te onthouden dat het doel van Financial Wellnessprogramma’s is om je algehele gezondheid te verbeteren, door aandacht te hebben voor je financiële situatie. 

Deze elementen bepalen je mate van Financial Well-Being:

Sociaal-economische omgeving;

Persoonlijkheid en houding;

Je beslissingskader;

Kennis en vaardigheden;

Gedragingen en handelingen;

Je tevredenheid over je eigen financiële situatie;

Beschikbare opportuniteiten en opties;

Binnen het kader van Financial Well-Being gaan we deze zaken bekijken vanuit een financieel perspectief om zo te werken aan je financieel welzijn en algehele gezondheid. Het is aan jou om actie te ondernemen en je (financiële) leven in handen te nemen. 

Neem contact op met ons. We luisteren graag naar jouw verhaal en wat we voor jou kunnen doen. Ook voor werkgevers zijn we bereikbaar. Klik hier om een vrijblijvend voorstel tot afspraak te ontvangen.