Even laden...

 

AdviesCoachingFinancial Well-BeingFinancieel welzijnLessenWerkgeluk Financial Well-Being Coaching

Het beschikken over financiële zekerheid en vrijheid om te kiezen. Nu, maar ook in de toekomst.

Veel mensen ervaren financiële stress en al te vaak ook financiële problemen. We zien dit maatschappelijk probleem opduiken in alle lagen van de bevolking en al te vaak ook bij alleenstaanden en gezinnen met een goed inkomen. Dit leidt tot financiële stress en uiteindelijk ook een slechtere familiale gezondheidstoestand.

Kunnen genieten van het leven zonder financiële kopzorgen of gezondheidsgerelateerde problemen, dat willen we toch allemaal?

https://www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-class-marriage-01-1280x1280.jpg
https://www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-class-marriage-02-1280x1280.jpg

Financiële adviseurs zijn vaak een klankbord voor hun klanten maar dan is het veelal te laat om een oplossing te bieden. Vraag is ook of de adviseurs waar men om advies gaat vragen, niet heeft bijgedragen aan het probleem in de eerste plaats. Onze Financial Well-Being Coaches, Budgetcoaches, Life Coaches en Empowermentcoaches beamen deze bevindingen en werken samen met jou aan de weg, met één doel: financieel gelukkig en gezond worden. 

Een coach wiens focust gaat naar je financieel welzijn. Hij of zij werkt met je en je gezin, indien gewenst, aan een optimaal regelt huishouden waarbij financiele beslommeringen en stress tot het verleden gaan behoren.

De oorzaak van slechte financiële beslissingen is iets waar op gewerkt moet worden maat staat niet in de functieomschrijving van een “financieel adviseur”. Dat is het werk voor Financial Well-Being coaches, loopbaanbegeleiders en (bedrijfs)psychologen, budgetbegeleiders, start- en ondernemersbegeleiders en life coaches. Jammer genoeg is er nog onvoldoende financieel bewustzijn, preventie en een duidelijke manier om je leven ten goede bij te sturen, maar daar komt met ons opleidingstraject tot financiële gezondheid verandering in.

https://www.financialwellbeingacademy.be/wp-content/uploads/2018/01/img-event-marriage-02-1280x1280.jpg

Voor jezelf is Financial Well-Being een holistisch gegeven dat gedefinieerd wordt door gezondheid (health) en niet door rijkdom of vermogen (wealth). Het is belangrijk om dit aan te stippen en te onthouden dat het dopel van financial wellness programma’s is om je algehele gezondheid te verbeteren door aandacht te hebben voor je financiële situatie. 

Deze elementen zullen je mate van Financial Well-Being bepalen:

Sociaal-economische omgeving

Persoonlijkheid en houding

Je beslissingskader

Kennis en vaardigheden

Gedragingen en handelingen

Hoe tevreden ben je met je financiële situatie?

Beschikbare opportuniteiten en opties

Binnen het kader van Financial Well-Being gaan we deze zaken bekijken vanuit een financieel perspectief om zo te werken aan je financieel welzijn en algehele gezondheid. Het is aan jou om actie te ondernemen en je (financiële) leven in handen te nemen. 

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping