fbpx

Even laden...

 

AdviesCoachingLessenWelzijnWerkgeluk Well-Being Coaching

Well-Being Coaching is een waardevol pad naar zelfverbetering dat talloze mensen over de hele wereld geholpen heeft om vervullende levens in balans te creëren.

Sommige mensen staan wat terughoudend tegenover life-coaching, vaak omdat ze schrik hebben dat deze coaches kritiek geven op hun levenswijze.

Maar wanneer je zou kiezen voor een Well-Being-coach, krijg je iemand aan je zijde die luistert naar je gedachten én doelen.

Je leert jezelf te koesteren en te plannen naar de toekomst. Deze coach gaat met jou op zoek naar je persoonlijke sterke punten en uitdagingen. Want wees nu eerlijk: hoe vaak krijg je de tijd om je volledig te focussen op je wensen en behoeften?

Het leven stopt niet als je het inhaalt, tenzij je het je toch zou lukken. Maar wat dan? Well-Being coaching is dé effectieve methode om:

  1. alles even op pauze te zetten,
  2. alles vanuit een hoogte te bekijken,
  3. jezelf terug te vernieuwen van uit een totaalvisie inzake welzijn.

 

Advies in bepaalde boeken van bijvoorbeeld “Amerikaanse financiële guru’s”, kan je vaak beter links laten liggen dan ermee aan de slag te gaan. Waarmee we niet willen zeggen dat er geen goede dingen instaan, die tevens ook zeer leerrijk zijn, – zeker rond je financiële mindset kan je waardevolle inzichten opdoen – maar vaak komen er toch zaken aan bod die:

  • gewoonweg fout zijn,
  • ondertussen totaal achterhaald zijn,
  • totaal niet interessant of toepasbaar zijn omwille van een andere juridische, fiscale en financiële omgeving,
  • illegaal zijn in België.

 

Lifecoaching is voor vele mensen een ver-van-hun-bedshow.

Nochtans zijn we dagelijks bezig met ons leven en denken we na over hoe we zaken willen aanpakken en beleven. We zetten doelen uit zonder deze duidelijk te definiëren en lopen ondertussen mee in de mallemolen, de rat race van dit leven. Een coach is iemand die je inzichten geeft en die een klankbord voor je kan zijn om duidelijk te omschrijven wat jij wil en hoe je dit stap voor stap kan realiseren.

Door voldoende de focus te leggen op het financieel gedrag van de coachee tijdens de life-coaching kunenn zeer waardevolle inzichten opgedaan worden. Zo gaan we ook oude gewortelde emoties, gedachten, overtuigingen… aankaarten. We geven hen inzicht hierin, laten hen verstaan wat belangrijk is en laten hen een duidelijk plan opstellen dat alles omvat.

Het is belangrijk om de gestelde doelen te bereiken, de dromen te realiseren. Dit binnen een kader waar zeer duidelijk is wat de noden en wensen zijn, zowel voor de betrokken persoon als diens gezin.

We geloven dat de weg naar financieel welbehagen en welzijn in directe relatie ligt met wat onze overtuigingen zijn: hoe we denken over geld, vermogen of aanverwante termen. Onze gevoelens kunnen bijdragen, maar ook zeer nefast zijn. Ze bepalen immers mee de uitkomst van je handelingen: het resultaat.

Leren is leuk. Dat is het zeker, als je het ook praktisch toepast in je dagelijks leven. Daarom is het nuttig actief bezig zijn met het verwerven van praktische kennis rond thema’s zoals budgetteren, sparen en besparen, lenen, investeren en beleggen.

Gedragsverandering komt niet vanaf dag één. Maar door de inzichten die we meegeven tijdens de coachingssessies, zal de verandering bijna automatisch optreden. We zijn er ook om je te motiveren, om vol te houden en je een luisterend oor te bieden op de momenten die voor jou van belang zijn. Een well-being coach kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je situatie en deze van je gezin. Je moet er niet alleen voor staan.

Neem contact op met ons. We brengen je graag in contact voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met een Well-Being Coach die je graag zal begeleiden op je pad.

 

Coaching:
Groep / Individueel
Thema:
Welzijn
Locatie:
Vlaanderen & Brussel
Kostprijs:
Vanaf 50 euro per uur